Bu pastayi yapmayi senelerdir isterdim ancak cok zor oldugunu dusundugumden denemeye cesaret edememistim. Deneyip ne kadar kolay oldugunu ogrendikden sonra hep yapar oldum. Hem kolay, hem hafif, hemde herkes tarafindan begenilen bir pasta.
3 Yumurta
1 su bardagi seker
1/3 su bardagi sut
3 corba kasigi sivi yag
1 paket vanilla
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 su bardagi un
Kremasi:
2.5 su bardagi sut
2/3 su bardagi seker
1 yumurta
1 corba kasigi un (tepeleme dolu)
1 corba kasigi nisasta (tepeleme dolu)
2 corba kasigi tereyagi
1 paket vanilla
1 paket toz krem santi (Kuzey Amerikada yasayanlar dream whip kullanabilir. Resimini veriyorum)
2 muz
Uzerine sus icin hindistan cevizi veya ogutulmus antep fistigi
- Ilk once pandispanyasi pisirilir. 3 yumurta, seker mixer ile cirpilir. Un haric diger malzemeler teker teker eklenip cirpmaya devam edilir. Elenmis un en son eklenir ve un eklendikden sonra fazla cipmamaya dikkat edilmelidir. Un karisir karismaz pasta hamuru hazir demekdir.
- Buyuk bir tepsiye firin kagidi serilip pasta hamuru uzerine dokulur
- Firin 350 dereceye isitilir
- Pandispanya uzeri kizarincaya kadar pisirilir (20 - 25 dakika)
- Firindan cikan pandispanya sicakken kagit ile birlikde rulo yapilir ve sogumaya birakilir
- Kirilmamasi icin Pandispanyanin iyice sogumasi gerekiyor.
- Pandispanya sogurken kremasini hazirlanir
- Bir tencerede soguk sut, yumurta, seker, un, nisasta sivi hale gelinceye kadar cirparak karistirilir.
- Orta hararetli isida devamli karistirarak muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirilir
- En son tereyagi ve vanilla eklenip ocakdan alinir
- Krema mixer kabina aktarilip puruzsuz olmasi icin mixerden gecirilir. Bu arada biraz da sogumus olur
- En son krem santi eklenilip 2-3 dakika daha cirpilir
- Sogumus pasta hamur duzeltip kagidindan ayirilir
- Kremanin 3/4 u pandispanyanin uzerine duzgunce yayilir
- Muzlar ikiye kirilir ve uc tarafina dizilip tekrar rulo seklinde sarilir. Rulo yapilirken krema yanlarindan akabilir hic muhim degil.
- Ayirilan 1/4 krema rulo pastanin uzerine surulur
- En uzerine Hindistan cevizi veya cekilmis tuzsuz Antep fistigi serpilir ve buz dolabinda birkac saat bekletilir. Ben genelde bir gun evvelinden yapiyorum.
No comments:
Post a Comment