Wednesday, February 9, 2011

SOSISLI KONSERVE KURU FASULYE

Ben calistigimdan dolayi kizlarim kucukken krese gittiler.  Kresi ozenle oglende sicak yemek cikaran ve de onlara gozu gibi bakacak bir yer olsun diye onlarca yeri gezdikden sonra karar verdik.  Cok da memnun kaldigimiz kresde yapilan bu yemek onlarin en sevdigi yemeklerden biri idi.  Bizim evde genelde Turk yemekleri pistiginden dolayi kres bittigi zaman bu yemek de onlar icin bitmis oldu.  Gecenlerde ozlemle anlattiklari bu yemegi supriz olarak pisirdim.  Artik cocuk degiller ama severek ve eski gunleri anarak yiyip bitirdiler.  Dogrusunu soylemek gerekirse benimde hosuma gitti.  Denemenizi tavsiye ederim.

2 kucuk kutu konserve kuru fasulye (Domates soslu Heinz Beinz) 
10 ince sosis
1/3 su bardagi ketchup
2 corba kasigi kahverengi seker
 1 paket Lipton Sogan corbasi (kuru)
1/4 su bardagi su
1 corba kasigi sari hardal
1 package onion soup
  • Sosisleri kucuk parcalara kesin
  • Diger butun malzemeleri karistirip kucuk bir kapa koyun
  • Firini 350 dereceye isitin
  • Uzeri acik olarak 1 saat pisirin

No comments:

Post a Comment