Hamuru
3 su bardagi un
1 su bardagi ilik sut
2 tatli kasigi maya
2 yumurta (1 tanesinin sarisi uzeri icin ayirilacak)
3 corba kasigi seker
50 gr tuzsuz tereyagi
Ici
3 su bardagi cikolatali kek
1 cay bardagi ceviz (irice kiyilmis)
1 cay bardagi kuru uzum
1 cay bardagi badem (irice kiyilmis)
1/4 su bardagi seker
1 tatli kasigi tarcin
Uzerine
1 yumurta sarisi
Kiyilmis badem
Arzuya gore eritilmis cikolata
- Un, maya, seker karistirilir
- Ortasi havuz gibi acilip ilik sut, yumurta ve eritilmis tereyagi eklenip ele yapismayacak bir hamur elde edilir
- Uzeri kapatilip ilik bir yerde 1 saat dinlendirilir
- Tekrar yogurulur ve 9 esit parcaya ayrilir. Uzeri kapatilip ici hazirlanincaya kadar bekletilir
- Ici hazirlamak icin butun malzemeler bir tencereye koyulur ve koyulasincaya kadar orta hararetli isida pisirilir ve sogutuur
- Elinizle oval bir parca yapip ici koyulur ve kapatilir. Birlesen yeri altta kalmak uzere yagli kagit serilmis tepsiye ay sekli verilerek dizilir
- Eger sade yapiliyorsa her parca 3 esit cubuk yapilip sac orgusu yapilabilir.
- Uzerine yumurta sarisi surulur. Badem eklenir. Eger sade yapiliyorsa badem yerine corek otu serpilir.
- 180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirilir (30 ile 45 dakika arasi)
No comments:
Post a Comment