Saturday, February 19, 2011

ACMA

Bu hafta sonu kahvalti icin Acma yapmaya karar verdim.  Sade yapmak niyeti idim ama evde Sevgililer gununde yaptigim cikolatali muffinlardan artmis oldugunu gorunce Arnavut Cigeri blogunda cok once gordugum ve nasil oldugunu merak ettigim ici denemeye karar verdim.  Kendi Acma hamur tarifimi Arnavut Cigerinin ici ile birlestirip, sade ve icli Acmalar yaptim.  Bir dahaki sefere ici cikolata kekli yaptigimda eritilmis cikolatayi en ustune gezdirmeyi dusunuyorum.
Hamuru
3 su bardagi un
1 su bardagi ilik sut
2 tatli kasigi maya
2 yumurta (1 tanesinin sarisi uzeri icin ayirilacak)
3 corba kasigi seker
50 gr tuzsuz tereyagi

Ici
3 su bardagi cikolatali kek
1 cay bardagi ceviz (irice kiyilmis)
1 cay bardagi kuru uzum
1 cay bardagi badem (irice kiyilmis)
1/4 su bardagi seker
1 tatli kasigi tarcin

Uzerine
1 yumurta sarisi
Kiyilmis badem
Arzuya gore eritilmis cikolata
  • Un, maya, seker karistirilir
  • Ortasi havuz gibi acilip ilik sut, yumurta ve eritilmis tereyagi eklenip ele yapismayacak bir hamur elde edilir
  • Uzeri kapatilip ilik bir yerde 1 saat dinlendirilir
  • Tekrar yogurulur ve 9 esit parcaya ayrilir.  Uzeri kapatilip ici hazirlanincaya kadar bekletilir
  • Ici hazirlamak icin butun malzemeler bir tencereye koyulur ve koyulasincaya kadar orta hararetli isida pisirilir ve sogutuur
  • Elinizle oval bir parca yapip ici koyulur ve kapatilir.  Birlesen yeri altta kalmak uzere yagli kagit serilmis tepsiye ay sekli verilerek dizilir
  • Eger sade yapiliyorsa her parca 3 esit cubuk yapilip sac orgusu yapilabilir.
  • Uzerine yumurta sarisi surulur.  Badem eklenir.  Eger sade yapiliyorsa badem yerine corek otu serpilir.
  • 180 derece firinda uzeri kizarincaya kadar pisirilir (30 ile 45 dakika arasi)

No comments:

Post a Comment