Wednesday, February 2, 2011

KIRMIZI BIBERLI PATLICAN SALATASI

Patlican kalorisi az olup A, B ve C vitaminleri oldugu gibi kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri de olan bir sebzedir.  Vucut icin faydalari tansiyon dusurmek, kilo verdirmek, kolesterolu azaltmakla kalmayip karaciger ve pankreasin calismasini da duzenler.  Patlicani herkes sevmez ama benim en cok sevdigim sebzelerden biridir.  Sizde benim gibi iseniz, bu salataya bayilacaksiniz.

3 büyük boy patlıcan
2 buyuk boy kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 tane yeşil soğan
1/3 su bardagi zeytinyağı
1 limonun suyu
biraz maydanoz (arzuya gore)
tuz
  • Patlican ve kirmizi biber kozlenirse daha guzel oluyor ancak ben firinda pisirdim.
  • Patlican ve kirmizi biber yikanir ve ayiklanir.  Ortadan ikiye kesilir.  Yuzu altda kalacak sekilde yagli firin kagidinin uzerine yerlestirilir
  • Firin 350 dereceye isitilir
  • Patlican ve kirmizi biber firinda 1 saat kadar pisirilir.  Uzerine parmak ile bastirildiginda patlican yumusamissa hazir demekdir.  Sogumaya birakilir
  •  Sogan ve maydanoz yikanir temizlenir
  • Sosu ezilmis sarimsak, limon ve zeytinyagi hazirlanir
  • Patlican ve kirmizi biberin kabuklari soyulur.  Patlicanin kabugunu cikartmak icin kasik kullanmak en kolayi.  Kucuk kucuk dogranir
  • Butun sebzeler harmanlanir. 
  • Tuz ve sosu da eklenerek bir daha harmanlanir ve servis yapilir

1 comment:

  1. Közlenmiş patlıcan ve biberle ne yapılırsa yapılsın çok severim. Salatanız çok güzel olmuş Şule hanım ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    ReplyDelete