3 büyük boy patlıcan
2 buyuk boy kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 tane yeşil soğan
2 tane yeşil soğan
1/3 su bardagi zeytinyağı
1 limonun suyu
biraz maydanoz (arzuya gore)
tuz
- Patlican ve kirmizi biber kozlenirse daha guzel oluyor ancak ben firinda pisirdim.
- Patlican ve kirmizi biber yikanir ve ayiklanir. Ortadan ikiye kesilir. Yuzu altda kalacak sekilde yagli firin kagidinin uzerine yerlestirilir
- Firin 350 dereceye isitilir
- Patlican ve kirmizi biber firinda 1 saat kadar pisirilir. Uzerine parmak ile bastirildiginda patlican yumusamissa hazir demekdir. Sogumaya birakilir
- Sogan ve maydanoz yikanir temizlenir
- Sosu ezilmis sarimsak, limon ve zeytinyagi hazirlanir
- Patlican ve kirmizi biberin kabuklari soyulur. Patlicanin kabugunu cikartmak icin kasik kullanmak en kolayi. Kucuk kucuk dogranir
- Butun sebzeler harmanlanir.
- Tuz ve sosu da eklenerek bir daha harmanlanir ve servis yapilir
Közlenmiş patlıcan ve biberle ne yapılırsa yapılsın çok severim. Salatanız çok güzel olmuş Şule hanım ellerinize sağlık.
ReplyDeleteSevgiler.