2 1/4 su bardagi un
3/4 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
250 gr. tuzsuz teryagi (oda sicakliginda)
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi esmer seker
1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
3/4 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
250 gr. tuzsuz teryagi (oda sicakliginda)
1/2 su bardagi seker
1/2 su bardagi esmer seker
1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
1 yumurta
1 su bardagi beyaz cikolata parcalari
- Firini 180 dereceye isitin
- Un, karbonat ve tuzu birlikde eleyin.
- Buyuk bir kapta yag, seker ve portakal kabugunu mixer ile karistirin
- Yumurtayi mixerle ekleyin
- Un karisimin da yavas yavas mixer a ekleyin
- En son cikolata parcalarini ekleyin
- Corba kasigi parcalar alip tepsiye dizin
- 12 ile 15 dakika arasinda firinda kizarincaya kadar pisirin
- Sogudukdan sonra tabaklara alin
Bu tarifden 24 tane cikiyor
Çukulata ve portakalın uyumu lezzeti iki kat arttırıyor.Gelininizin eline sağlık,yiyenlere şifa olsun canım.
ReplyDeleteSevgiler....
güzel görünüyor ama yarım kilo tereyağı fazla değil mi? deneyebileceğimi sanmıyorum.
ReplyDeleteSevgili BA, yarim kilo degil 1 paket tereyagi gerekiyor. 225 ile 250 gr. kadar
ReplyDeleteCanım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
ReplyDeleteEllerinize sağlık.Etkinlikler sayesinde görmediğimiz blogları keşfediyoruz.Blogunuz çok güzel sizi izlemeye aldım.Sevgiler:)
ReplyDeleteellerinize sağlıkeminim nefistir,iyi haftalar...
ReplyDeleteEllerine saglik, ye bakalim bizsiz bizsiz))
ReplyDeleteSen ne zaman istersen yaparim Emelcigim. Hic merak etme.
ReplyDeleteben geldim
ReplyDeleteçok güzel ellerine sağlı
şansı bol olsun
:))
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.seni takibe aldım canım bende beklerim;)
ReplyDelete