1/2 kilo orta yagli kıyma (ben yagiz tercih ediyorum)
1/3 su bardagi pirinc
3 corba kasigi ince dogranmis maydonoz
2 sogan
2-3 patates
2 orta boy havuc
1 yumurta
karabiber, tuz,
2 corba kasigi salça
3 corba kasigisivi yag
Un
Su
Su
- Ilk once kofteleri hazırlayın. Kıymanın icine soganlardan birini rendeleyin, maydonozu, pirinci, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip yogurun. Arzu ederseniz yarim saat buz dolabinda bekletebilirsiniz cunki o zaman kofteler daha kolay oluyor.
- Kiymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alip kucuk toplar seklinde yuvarlayın.
- Bir tabaga un serpin ve koftelerin her tarafini una bulayin.
- Orta boy bir tencereye yagini ilave edin. Incecik kıydığınız soğanı ve koftelerle birlikde biraz kizartin. Dagilmamasi icin tahta kasiginizla cevirin. Yani karistimayin.
- Patatesleri soyun, yikayin ve kucuk dograyin. Arzu ederseniz havuclari da ayni sekilde hazirlayabilirsiniz.
- 1 su bardagi suyun icerisinde domates salcasini eritin. Suyu, Patates ve havuclari, tuz ve karabiberini ekleyip kaynadikdan sonra isiyi aza alin ve kofteler ve patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
- Arada su ilave etmeniz gerekebilir onun icin pisinceye kadar fazla yanliz birakmayin.
ellerine sağlık nefis görünüyor;)
ReplyDeletemerhaba elinize sağlık sulu köfteyi bizde severiz. Dediğiniz gibi dolma içi arttığında bende kalanı sulu köfteye çeviririm. Size afiyet olsun. sevgiler:)
ReplyDelete