isteataturk.com

Tuesday, January 29, 2013

YESIL CAY

Rahmetli annemin, 61 yasinda, olumune sebep olan Alzheimer hastaligindan odum kopar.  Bildiginiz gibi bu hastalik unutkanlikla baslayip, yatalak duruma goturen, caresi de olmayan acimasiz bir hastalik.  Insanin cani kadar sevdigi insani o daha hayatta iken kaybetmesi kadar kotu baska cok az sey var bu dunyada.  Karsimda fiziksel olarak oturan annecigime ulasamamak, daha da kotusu hicbir sey yapamayip onun her gecen gun bizden ve dunyadan uzaklasmasina caresizce seyirci kalmak hayatimin en karanlik gunleridir.  Onun hastaligi surecinde (ki bir yerde sansli idi cunki 3 sene icerisinde vefat etti.  25-30 sene cekenleri biliyorum) her gun goz yasi doktum.  Annecigim benim sadece annem degil ayni zamanda en yakin arkadasim ve dert ortagimdi.  Ben annemin bu hastaliga yakalanmasi ile hem annemi, hemde en yakin arkadasimi kaybettim.  Benim yasadiklarimi cocuklarimin yasamasini hic ama hic istemem.  O yuzdendir ki bu hastalikdan cok korkarim.  En ufak bir unutkanlik olayi beni dehsete dusurdugunden, Alzheimer hastaligi hakkinda her turlu makaleyi arastirmayi yakinen takip ederim.  Son zamanlarda konu olan yesil cayin beyine olan faydalarini, bilhassa beyin hucrelerini Alzehimer hastaligina karsi korumasindan ileri olarak bir tedavi yontemi olabilecegi hakkinda yazilari okuyunca sizlerle de paylasmak istedim.


Cinden gelen bu cay her derde deva gibi bir sey.  Kanserden tutun soguk alginligina kadar.  Ben uzun uzun yazmayacagim cunki internetden bakabilirsiniz.  Son arastirmalarda beyin hucreleri urettigini yaziyorlar.  Her yemekde yesil cay icen Cinlilerin neden bu kadar akilli olduklari simdi anlasiliyor :-). Toronto universitesinin tip bolumunun cogunlugu Cinli.  Cocuklarinin hepsi bilhassa matematikde cok basarili.   Yarindan itibaren yesil cay tiryakisi olmaya karaliyim!

15 comments:

  1. anneciğinize Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah. yeşil çay çok faydalı biliyordum ama bukadar faydalı olduğunu bilmiyordum günde bir fincanda olsa içiyorum ben. paylaşım için teşekkürler sevgiler :)

    ReplyDelete
  2. Tesekkurler Gunlukcu Bayan. Annecigim cokda genc vefat etti.

    ReplyDelete
  3. Sulecim ya..sabah sabah :((
    Rahmetlik istedi teyzem..canim.
    Bir ara cok icerdim simdi normal caya dondum yine..tekrar yesile baslaytim bari..sevgiler:0

    ReplyDelete
  4. Emelcigim, ben eskiden tek tuk icerdim. Normal cayin yerini zaman icerisinde alabilir herhalde. Gorusmek uzere.

    ReplyDelete
  5. Çok gençmiş gerçekten, çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun.

    Yeşil çay pek içmiyorum ve inanın bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum. Başlıcam bende artık, teşekkür ederim.

    ReplyDelete
  6. eşimin babaannesi Alzheimer di ,gidip geliyordu ,yediğini unuturdu ,ama torunlarını hep tanırdı .Allah rahmet eylesin ,geçmiş olsun canım.Ne yazık ki kendimize iyi bakmıyoruz .

    ReplyDelete
  7. Mazescigim, esinin babannesinin torunlarini unutmamis olmasi cok guzel bir sans. Bu hastalik her insana baska turlu etki yapiyor. Hakikaten kendimize bakamiyoruz. Sevgiler

    ReplyDelete
  8. Merhabalar,
    Henüz daha 61 yaşında iken, kaybettiğiniz annenize Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini ve sizlere de sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum. Evet gerçekten çok zor ve acı bir süreç geçirmişsiniz. Cenab-ı Allah her kuluna ömrün de ölümün de hayırlısını versin.

    Eşimle birlikte arada sırada bizler de tüketiriz yeşil çayı. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    ReplyDelete
  9. Anneniz ışık içinde yatsın. Türkiye'de bazı hastanelerde genetik olarak potansiyel alzheimer hastası olup olmadığınız tespit edilebiliyor. Eğer öyleyse onu önleyici bir tedavi uyguluyorlar. Canada'da nasıldır bilmiyorum. Evet yeşil çay her derde deva deniyor, bende günde 2 kez içiyorum.

    ReplyDelete
  10. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah!
    Yeşil çayı bende içemiyorum bir alışkanlık edinebilsek aslında ama sevmedimi sevemiyor insan...

    ReplyDelete
  11. canım,sana bir şey var burada:http://rafetagacitligi.blogspot.com/2013/02/eyvah-mimlendim.html

    ReplyDelete
  12. Merhaba sevgili sule anneciğine Allahtan rahmet diliyorum.Ziyaretin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  13. yeşil çayı severek ve diğer faydalarını bilerek tüketen ben;bu faydasını bilmemekle beraber,anlattıkların karşısında umursamıyorum....çok üzüldüm çok..Allah nur içinde yatırsın anneciğini.canım benim Allah çok çektirmemiş.tek teselli bu gibi gelse de biz bilmeyenlere,yaşayan bilir di mi?Allah sabır versin canım.o yatarken sana,diğer sevdiklerine ömür versin çok öperim çok sevgiler:)

    ReplyDelete
  14. Tesekkurler coco jelly. Allah hepmize saglikli uzun omurler versin.

    ReplyDelete