isteataturk.com

Sunday, February 10, 2013

MAZES ARKADASDAN MIM

Mazes arkadasimiz beni mimlemis.   Umarim layiki ile olur mim yanitlarim.  Benim blogdan onun bloga transfer nasil oluyor cozemedim.  Fikir cok guzel bence blog arkadaslarin birbirlerini biraz daha iyi tanimalarini sagladigi gibi yeni bloglari kesfetme yonunden guzel bir etkinlik.  Kendisine cok tesekkur ediyorum.  Simdi sorulara yanit:

1.Blog yazmak nereden aklınıza geldi?

Burasi benim 2. blog maceram.  Ilki piczo isimli bir sitede idi.  Kucuk kizimin fikri ve yardimi ile kendi tariflerimi toplamak uzere baslamistim.  O blogda resim ekleme gibi sorunlar olunca senelerce ugrastikdan sonra birakmak zorunda kalmistim.  Bu bloga da buyuk kizim universiteye baslayip evden ayrildikdan sonra ikide bir bana yemek tarifi sormasindan dolayi basladim.  Blog arkadaslari ve guzel tariflerle karsilastikdan sonra da hobim oldu. 

2. Bloglarda okumayı en çok sevdiğiniz tarz nedir?

Resimlerle suslu olanlar tercihim.  Malum, bir resim bin soze bedel denmis.  Her telden olanlar favorim. Yemek tarifleri en onde gelse de havadan sudan, kendi ruh hali ve hayatindan hayali hikayelere kadar hepsi ile ilgilenirim.  Kisacasi karisik.

3. Burcunuz nedir?

Yengec.  Tipik bir yengec insaniyimdir da ayni zamanda.

4.En sevdiğiniz 3 özelliğiniz?

-Sadakatli ve sevecen bir insanimdir
-Gizlim, saklim, kiskancligim veya art niyetim hicbir zaman olmaz.  Icim disimdadir ama susma zamanini da iyi bilirim.  Yani kimsenin kalbini kirmamaya calisirim.
-Tuttugumu kopartirim. 

5.Hayatta en çok yapmak istediğiniz şey?

-Butun arkadas ve dostlarimla birlikde, buyuuuk bir grup olarak, uzun ve guzel bir tatil.  Dunya turu mesela.  Insanin sevdikleri ile birlikde yeni yerler kesfetmesi ve tecrubeler edinmesi, sonradan yaslaninca bir gun geriye bakip o gunleri konusabilmesi ne kadar hos olur.

6. Aklınıza ilk gelen blogcu isimler?

-O kadar cok isim geliyorki aklima tek tek yazmak mumkun degil.

7.Seni en çok mutlu eden şey nedir?

-Sevdiklerimle aksam yemekleri veya kahvaltilari.  Bilhassa herkesin sihhati ve keyfi yerinde oldugunda.  Gulerek, konusarak, cok gurultulu bir ortamda.  Birde denize karsi kurulmussa o sofra daha ne isteyebilir bir insan. 

8.Hayatınızı özetleyen bir şarkı var mı,varsa nedir?

-Yok.  Gerci Kardelen arkadasimizin bu soruya yaniti olan "kendim ettim kendim buldum" sarkisi benim icinde gecerli olabilir.  Aslinda sarkilar butun bir hayati degilde bir an veya bir gunluk ruh halini ancak ozetleyebilirler diye dusunuyorum.  Mesela bu karli kis gunlerinde, Kar yagiyor, yagiyor.  Abami giyecegim :-) olabilir.

9.Tanışma fırsatın olsaydı kiminle tanışmak isterdin?

- Ilgi alanim cok genis oldugundan o kadar cok isim geliyorki aklima.  Bir tane secmekde zorlaniyorum.  Dunya ya iyi veya kotu katkilari olan herkesle tanismak isterdim. 
10.Hangi zaman diliminde yaşamak isterdin?

-Bu zaman diliminden vaz gecmem.  Keske tekrardan yasamak mumkun olsa.  Daha cok kiymetini bilerek yasardim.

11.En sevdiğin mevsim?

- Yaz.  Denizi, gunesi, uzun geceleri, bahce sefalari.  Her mevsim yaz olsa sikayet etmem ama bahari da cok severim.  Bilhassa ciceklerin acmaya basladigi zamani.  Baharin getirdigi hanimeli ve leylak kokularini ozlemis oldugumu fark ettim simdi.

Ben kimseyi mimlemedim cunki benim takip ettigim 200un altinda takipcisi olan herkes bugunlerde mimlenmis gorunuyor ama gozumden kacan birisi varsa kendisini mimlenmis kabullensin.  Saklambac oyununda oldugu gibi soyliyeyim.. Onum arkam, sagim, solum saklanmayan mim :-)

11 comments:

  1. Suleeee hemde nasil tuttugunu koparirsin:))) Guzel cevaplamissin, sen ve ben bu konuda cahaliz ogreniyoruz arkadaslar sayesinde:) simdi benim bir mim im daha var-mis:)))

    ReplyDelete
  2. Emeeel. Sagolasin. Ikinci mim in icin kolay gelsin diyeyim. Okuyup not birakirim. Bakalim neler sorular var!

    ReplyDelete
  3. Mim olayının en iyi yanıda bu işte. İnsanların birbirini daha iyi tanımasına olanak sağlıyor :)
    Güzel cevaplar ve keyifle okudum.

    ReplyDelete
  4. Tuttuğunu kopartan biri olmak hakikaten güzel, tebrik ediyorum Şule'ciğim, keşke ben de senin gibi olsaydım ama çok pısırıktım..:( sevgilerimle canım

    ReplyDelete
  5. Şule'ciğim, süper cevaplar...
    Bu arada kalabalık tatil programı için listeye beni de yaz:)

    ReplyDelete
  6. Mujdecigim, sen pisirik kesinlikle degilsin. Aslinda cesur bir insansin. Bence tuttugunu koparmak sadece azim etmeye ve olaya bakis acisina bagli. Muhim olan tuttugunu kimseyi kirmadan koparabilmek. Ben onu basardigima inaniyorum ama cocuklarima ogretemedim malesef. Babalarina cekmisler diyelim saka ile :-)

    ReplyDelete
  7. Heyyficigim. Sensiz olurmu hic. Listenin basina yazdim. Merak etme. Piyango bileti de aldim. Cikar cikmaz yolcuyuz. Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. ellerine,yüreğine sağılık canım,seni tanımak çok güzel.

    ReplyDelete
  9. bugünlerde bana bir şey oluyor,okudum yazılarını ,yorum da yazdım ,zile basmaya mı unuttum ,bu kaçıncı yahu .Canım,kusura bakma yazmadıysam,yani göndermediysem .

    ReplyDelete
  10. Mazezcigim, hata bende. Birkac gundur cok yogun oldugumdan buraya bakamadim. O yuzden senin yorumlar yayinlanamadi. Cok tesekkur ederim. Sevgiler

    ReplyDelete