isteataturk.com

Friday, April 18, 2014

MAZIYE DONEBILMEK MUMKUN OLSA KESKE!

Babacigimin vefatinin senesi dolmak uzere.  Annemin vefatinin uzerindense 14uncu senesi dolmak uzere.  Ben ve kardesim ilk defa eski albumlere bakmak cesaretini toplayabildik.  Ne kadar sansliymisiz hic farkina varmadan zaman akip gidivermis.  Halalar, dayilar, amcalar, yegenler, kuzenler, babanne, annanne, komsular, ahbaplar.  Her zaman birlikte.  Tatillere bile hep birlikde gidilmis.  Kimse kimseye kusmemis, darilmamis.  Anne ve babamiz birbirlerini cok sevmisler.  Birbirlerine dillere destan olacak destekler vermisler.  Turkiyeden Kanadaya goc ettikden sonra bile yine buyuk bir grup kurup yine kalabalik bir cevre edinmisler.  Biz yine kalabalik bir toplumun parcasi olmusuz.  Her hafta sonu toplanilmis ve tatillere gidilmis.  Yenilmis, icilmis.  Nasil gecti bir omur.  Anlamamisiz.  Resimlere baktigimizda cogunun artik bizimle olmadigini goruyoruz.  Cok ama cok uzucu.  Keske gecmisi tekrar yasayabilmek mumkun olsa.

Annem-babam.. Cok ozluyoruz.



15 comments:

  1. Şule'ciğim annenin de babanın da mekanları cennet olsun canım, Allah gani gani rahmet eylesin ikisine de...:( zaman nasıl geçiyorsa insan anlamıyor:( ben de çok arıyorum ikisini de, rüyalarıma sıksık giriyorlar senin de giriyorlar mı? En azından insan rüyalarda mutlu oluyor, onlarla yine buluşuyor....resimlerde de gördüğüm, senin de anlattığın üzere çok mutlu, güzel yaşamışlar bu da güzel bir teselli olsun senin için...
    Allah sabırlar versin canım
    sevgilerimle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok sagol Mujdecim. Ruyalarimda goruyorum. Hakikaten cok mesut bir evlilikleri vardi. Cok sikintilari da oldu. Bir cocuk kaybettiler trafik kazasinda 6 yaninda iken. Annem hayatimin sonunda Alzheimer oldu. Babam onu hic birakmadi. Saclarimi taradi, parfumunu kesik etmedi. Gercek sevgi hakikaten herkese nasil olmayanlardandilar. Mekanlari cennet olsun. Sevgiler canim

      Delete
  2. 1977, 1991,1998 benimde kayıplarımın yaşandığı yıllar. Ağabeyimle başladı:( Sonra annem ve arkadan da ne yazık ki, babam.:( Hiçbirini unutmak mümkün değil. Bu nedenle anılar bizim gibi olanlar için çok değerli. Geçmişi düşünmek, anılara geri dönmek canımı acıtıyor ama bir yandan da özlemlerime iyi geliyor. Şimdi elimizden gelen onlara dua yollamak ve çok mutlu olduklarını düşünüp teselli bulmak. Dilerim hepsi mutlu sonsuzlarında var olsunlar. Sevgiler arkadaşım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisin Nilguncum. Hepimizin sevdikleri icin ayni dileklerimiz. Kocaman kucakliyorum seni

      Delete
  3. Anilar en guzel hatiralar bizimle hep yasayan ..keske hic olmasa sonsuza dek ayrilmak ama malesef:( sevdiklerimizin hep aramizda oldugundan eminim..ruhlari huzurlu ve mutlu olsun..

    ReplyDelete
  4. Fotograflar ne kadar önemli değil mi? Bodrum'da selde evi su bastığı zaman giden eşyalara hiç acımadık ama yerde suyun içinde yüzen fotograflar çok üzmüştü bizi. Annen, baban, bütün ölmüşlerimiz ışık içinde yatsınlar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakikaten fotograflar cok onemli. Insan hayat icerisinde fotograf cekmeyi ihmal ediyor mesgaleden dolayi. Cep telefonlari kolaylik getirdi ama cekilen fotograflarin kopeyesini almak cok onemli oldu o zamanda cunki kirilma, kaybolma ihtimali cok. Yorumuna tesekkurler.

      Delete
  5. Sevgili Şuleciğim annen ve baban nur içinde yatsınlar. Allah mekanlarını cennet etsin tüm kaybettiklerimizin. Bu gün bir cümlecik duydum ve çok sevdim, ara sıra anılarımızı sulamalıyız.. Evet anılarımızı hatırlamalıyız anlatmalıyız kah üzülüp kah gülümsemeliyiz ama ufalanıp yok olmaması için onları hatırlayarak diri tutmalıyız.. Çok sevgilerimle..
    Bazen sitende virüs var uyarısı çıkıyor bana mı denk geldi bilmiyorum ama sana ulaşamıyacağım diye üzülmüştüm.. Tekrar sevgilerimle..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vuslatim. Ara sira anilarimizi sulamaliyiz cumlesini cok begendim. Bence de. Bizleri biz yapan gecmisimiz. Cok tesekkur ediyorum guzel sozlerine. Insallah virus yoktur sitede. Sevgiler.

      Delete
  6. Merhabalar.

    Sevdiklerimizi kaybetmenin acısını ve onların olmadığı bir hayatı yaşamanın zorluğunu ve çaresizliğini ancak bu acıyı yaşayanlar bilir. Annenize ve babanıza; Cenab-ı Allah'tan, rahmetiyle muamele eylemesini ve size de sabr-ı cemil ihsan eylemesini dilerim. Anneniz ve babanız Kanada'da ikamet ederken mi vefat etmişlerdi?

    Efendim, ölüm bir yok oluş değildir. Sadece geçici alemden ebedi aleme geçiş kapısıdır ve bu kapıdan her canlı geçecektir. Bu dünyadan göçüp gidenler, şu anda berzah alemi dediğimiz bir alemde ve çok derin bir uykudalar. Din günü için uyandırıldıklarında "daha yeni yatmıştık, ne çabuk kaldırılıyoruz" diyecekler. Cenab-ı Hakk, ümmet-i muhammede ömrün de ölümün de hayırlısını versin.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet Recep bey annem burada vefat etti. Babam da Turkiyede tatil icin gittiginde Istanbulda vefat etti. Cok tesekkur ederim selam ve dualariniza. Esenlikle kalin

      Delete
  7. Merhabalar.
    Anneler Günü'nüzü kutlar; daha nice Anneler Günü'ne sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir şekilde erişmenizi can-ı gönülden dilerim.
    Edebi aleme irtihal etmiş tüm annelerimize de Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.
    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete