500 gr (2 su bardagi) fava bakla ici
Islanmasi icin
Ilik Su
1/2 limon suyu
2 corba kasigi seker
Piserken
1/2 cay bardagi zeytinyagi
1 orta boy sogan
1/2 limon suyu
1.5 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1/2 demet dereotu
Uzerine
3-4 tablespoons zeytinyagi
1/2 limon suyu
Dekorasyon icin dereotu
Ici kirmizi biberli yesil zeytin ve siyah zeytin
Ici kirmizi biberli yesil zeytin ve siyah zeytin
- Fava baklayi bir gece onceden, uzerini 2 parmak gececek ilik su, 1/2 limon suyu ve 2 corba kasigi seker ile islatin
- Ertesi gun derin bir tencereye 1/2 cay bardagi zeytinyagi ve robottan gecirilmis sogan ekleyin ve biraz kavurun. Atesten alin ve sogutun.
- Fava baklalari sogana ekleyin. Uzerini 2 parmak gecene kadar su ilave edin.
- Atesi kisip baklalar yumusayincaya kadar pisirin. Arada sirada karistirmayi unutmayin ki altina yapismasin. Cok koyu olmamasi icin suyunu tam cekmeyip biraz civik kalmasi gerekiyor.
- Tuz, seker, limon ve kiyilmis dereotunu ekleyin
- Robottan gecirin.
- Kullanacaginiz kalibi soguk su ile islatin ve pure halindeki baklayi sicakken kalibiniza dokun
- Oda sicakligina gelinceye kadar bekledikden sonra uzerine strec kapatip buz dolabina kaldirin. 6-7 saat kadar buz dolabinda beklemesi gerekiyor. Bir gece onceden yapilmasi daha iyi olur.
- Servis yapilacagi zaman, kalibinizi ters cevirip servis tabagina yerlestirin.
- Dere otu, ici kirmizi biberli yesil zeytin ve siyah zeytin ile susunu yapin
- 3-4 yemek kasigi zeytin yagini, 1/2 limon ile karistirip en ustune gezdirin
No comments:
Post a Comment