Wednesday, December 8, 2010

BADEMLI RECELLI KURABIYE

Resime bakdiginizda Badem goremezsiniz cunku bu tarifde badem unu (dovulmus badem) kullaniliyor.  Ben kurabiyelerim icin yildiz seklini Christmas mevsimi oldugundan dolayi.  Sevgililer gununde kalp seklinde yapilip uzerlerine cikolata dokulebildigi gibi, baska zamanlarda ise istediginiz baska bir sekilde de yapilabilir.  Receli icin elma receli kullandim ama simdi resimlere bakdigimda cilek receli kullasaydim gorunum bakimindan daha guzel olacagini anladim.  Bir dahaki sefere. 

2 su bardagi badem unu
1/2 su bardagi yogurt
200 gr tereyagi
1 su bardagi pudra sekeri
2 yumurtanin beyazi
2.5 su bardagi un
1 tatli kasigi vanilla
Uzeri icin istediginiz recel veya butun badem
  • Recel haric butun malzemelerinizi karistirarak yumusak bir hamur elde edin.  Hamur elinize yapismasin.  10 dakika dinlendirin.
  • 1/2 cm kalinliginda acin
  • Yapmak istediginiz kalipdan iki tane olmasi gerekiyor.  Biri buyuk biri kucuk
  • Hamurdan buyuk kalibi kullanarak bir kurabiye kesin.  Bu kurabiyenin alti
  • Hamurdan yine buyuk kalibi kullanarak bir kurabiye daha kesin ama bu kurabiyeyi tekrar kucuk kalipla keserek ortasina bir delik acin.  Bu da kurabiyenin ustu.  Bu ust kurabiyeyi alt kurabiyenin uzerine yerlestirin.
  • Kagitla kapladiginiz tepsiye kurabiyelerinizi dizin
  • Firini 350 dereceye isitin.
  • Kurabiyeleri altlari biraz kizarincaya kadar pisirin (20 dakika)
  • Kurabiyeler sogudukdan sonra receli ortasind tatli kasigi ile yerlestirin
  • Pudra sekeri serpin.

No comments:

Post a Comment