Wednesday, December 29, 2010

HINDLI BOREK

Yilbasindan sonra artan Hindi sandovic icin kullanilabilir.  Hatta cok artti ise baska bir zaman yemek icin buzluga kaldirilabilir ancak artanlar az ve de kucuk parcalar ise Hindili borek neden olmasin.  Iste size cok kolay bir tarif.

4 su bardagu daha evvelden pismis Hindi parcalari
1 veya 2 kucuk konserve (284 ml) hazir hindi sosu (arzu ederseniz evde hazilayabilirisiniz.  Tarifi yaziyorum)
1 kucuk konserve (284 ml) havuc ve bezelye karisimi
1/4 su bardagi pilav (arzuya gore)
1 sogan (arzuya gore)
1 corba kasigi siviyag
Tuz ve karabiber
1 paket milfoy hamuru (puff pastry)
1 yumurta
  • Daha evvelden  pismis pilav yok ise ve de pirinc koymayi arzu ediyor iseniz, 1/4 su bardagi pirinci 2 misli su ile pisirip hazirlayin. 
  • Bezelye ve havuc karisimin suyunu suzun
  • Sogani robottan gecirin ve 1 corba kasigi yag ile biraz yumusatin
  • Hindi parcalari, bezelye, havuc, ve sogani bir guzel harmanlayin.
  • Icine gravy ekleyin
  • Hamurunuzu ikiye bolun.
  • Bir parcasini tepsinizden biraz buyuk olarak acin ki ust ve alt tabaka birbirine yetismesi gerekiyor.  Ben buyuk by tepsi kullandim (10.5 x 14.75)
  • Ilk actiginiz hamuru altina serin.  Icini dokun.  Ikinci hamuru da acip uzerine serin.  Butun taraflari kaplayin ve hamurdan bir bohca yapin ki piserken etrafindan tasmasin
  • En uzerine 1 yumurtayi cirpip firca ile surun
  • 350 isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin.
  • Salate veya ayran ile servis yapabilirsiniz
Hindi sosu yapilisi:
1/2  su bardagi tereyagi
1/2  su bardagi un
3 corba kasigi un
1/2 cay kasigi karabiber
4 su bardagi Hindi suyu (Firinda pisirdiginiz hindiden cikan su ideal)
  • Hindinin suyunu alip bir kapda biraz bekletin.  Yaglari uzerine ciktigi zaman yagini kasikla alip ayirin.
  • Yagdan artan kismi su ilave ederek kapatin.  Boylece elinizde 4 su bardagi hindi suyu ve su karisimi  bir sivi olacak.
  • Bir tencerede tereyagini ve daha evvel hindiden ayirdiginiz yagi eritin
  • Karabiber ve unu ekleyin ve birlikde kisik ateste devamli karistirarak pisirin ( 3 dakika)
  • Hindi suyunu yavas yavas ekleyip kivamini bulmasini saglayin.  Cok koyu olmamasi akici olmasi gerekiyor.  Orta hararetli ateste 3 dakika yeterli.  Devamli karistirmaya dikkat edilmesi gerekiyor.

2 comments:

  1. Tuba, kusura bakma Ingilizce yazmisim. Turkey gravy hindi sosu anlamina geliyor. Tarifi duzelttim ve Hindi sosu evde yapimini ekledim. Umarim yapinca begenirsin.

    ReplyDelete