Yilbasi ve ozel gunlerde soframizi susleyen hindi pisirilmesi en kolay yemeklerden olmali bence. Puf noktasi pisme suresi. Ben her zaman icini doldurup uzeri kapali pisiriyorum.
Uzerine surmek icin:
1 limon suyu
1 cay bardagi siviyag
Kirmizi biber veya tavuk sosu biberi (kizarmasini saglamak icin)
- Yag ve limon suyunu karistirin.
- Kullanicaginiz tencerenin altina, Hindinin arka tarafina surun
- Hindiyi tencereye yerlestirin. Uzerine yag ve limon karisimindan surun.
- En ustune kirmizi biberinizi serpin
- Aliminyum folyo ile kapatin
- Agirligina gore pisirin. Son yarim saat suresinde uzerini acin (kizarmasi icin)
- Firindan cikarttikdan sonra 1/2 saat bekletin ve kesin.
Agirligi (Kg) Uzeri aciksa (325 derece) Uzeri kapali ise (350 derece)
2 - 4 3 1/4 to 4 2.5 to 3
4 - 5 4 to 4 1/4 3 to 3.5
5 - 6.5 4 1/4 to 4.5 3.5 to 4
6.5 - 7.5 4.5 to 5 4 to 4 1/4
7.5 - 9 5 to 5 3/4 4 1/4 to 4.5
9 - 11 5 3/4 to 6.5 4.5 to 5
No comments:
Post a Comment