isteataturk.com

Friday, February 24, 2012

PIRINCLI SULU KOFTE

Sulu kofteyi yapmayali uzun zaman olmustu.  Bugun yapilmasinin sebebi de planladigim biber dolmasina icinin fazla gelisi oldu.  Ama ne yalan soyliyeyim.. Ozlemisimde.   Genelde patatesin yanina havuc da ilave ederdim ama bu sefer gunun supriz yemegi oldugu icin sadece patates ile oldu.  Peki sulu koftenin yanina ne yakisir?  Tabii ki oncelikle suyuna banmak icin tazecik ve yumusacik ekmek.  Ondan baska domatesli makarna veya sehriyeli pilav.  Bir de Cacik oldu mu..  Oooh oldu aksam yemegi.



1/2 kilo orta yagli kıyma (ben yagiz tercih ediyorum)
1/3 su bardagi pirinc
3 corba kasigi ince dogranmis maydonoz
2 sogan
2-3 patates
2 orta boy havuc
1 yumurta
karabiber, tuz,
2 corba kasigi salça
3 corba kasigisivi yag
Un
Su
  • Ilk once kofteleri hazırlayın. Kıymanın icine soganlardan birini rendeleyin, maydonozu, pirinci, yumurtayı, karabiberi ve tuzu ekleyip yogurun. Arzu ederseniz yarim saat buz dolabinda bekletebilirsiniz cunki o zaman kofteler daha kolay oluyor. 
  • Kiymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alip kucuk toplar seklinde yuvarlayın.
  • Bir tabaga un serpin ve koftelerin her tarafini una bulayin.
  • Orta boy bir tencereye yagini ilave edin.  Incecik kıydığınız soğanı ve koftelerle birlikde biraz kizartin. Dagilmamasi icin tahta kasiginizla cevirin.  Yani karistimayin.
  • Patatesleri soyun, yikayin ve kucuk dograyin. Arzu ederseniz havuclari da ayni sekilde hazirlayabilirsiniz. 
  • 1 su bardagi suyun icerisinde domates salcasini eritin.  Suyu, Patates ve havuclari, tuz ve karabiberini ekleyip kaynadikdan sonra isiyi aza alin ve  kofteler ve patetesler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Arada su ilave etmeniz gerekebilir onun icin pisinceye kadar fazla yanliz birakmayin.

2 comments:

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor;)

    ReplyDelete
  2. merhaba elinize sağlık sulu köfteyi bizde severiz. Dediğiniz gibi dolma içi arttığında bende kalanı sulu köfteye çeviririm. Size afiyet olsun. sevgiler:)

    ReplyDelete