isteataturk.com

Saturday, March 3, 2012

MUZLU SOMUN (BANANA BREAD)

Banana Bread tercume edildigi zaman Muzlu Ekmek oluyor ancak bu tarif ekmekden cok kek tadinda oldugu icin bana uygun gelmedi.  Muffin desem o da olmadi.  Sonunda ekmek somunundan esinlenerek ismini Muzlu somun olarak yazdim.  Bu tarif benim eski tariflerimdendi ancak gecenlerde yaptigim yaban mersinli muffinin uzerindeki tarcinli karisimin buna da cok yakisacagini dusunerek ekledim.  Hakliymisim.  Buradaki tarif temel yapilis sekli.  Arzu ettiginiz sekilde icerisine 1 tatli kasigi tarcin, cikolata parcalari veya elma parcalari da ekleyip degisik yapabilirsiniz.  Kararmaya baslayan muzlari degerlendirmenin en guzel yolu ve de kahve veya cay ile harika.  Bizde tercih sabah kahvaltisi icin oluyor.

2 yumurta (cirpilmis)
3/4 su bardagi seker
1/3 su bardagi yogurt
6 corba kasigi eritilmis tereyagi
1.5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
1.5 su bardagi muz (3 orta boy ve iyice olgun)
1/2 su bardagi dovulmus ceviz
1/2 su bardagi cikolaata parcalari (arzuya gore)

Arzuya gore uzerine:
2 corba kasigi eritilmis tereyagi
3 Corba kasigi esmer seker
1 tatli kasigi tarcin

Biraz degisiklik icin arzuya gore 2 orta boy elma (kucuk dogranmis) eklenebilir. Ben pek eklemiyorum.
  • Ilk once pisireceginiz kalibi erimis tereyagi surun ve unlayin.  Un cok onemli.  Piserken kalibin kenarindaki unlara tirmanarak kabariyor.
  • Muzlari irice kesin.
  • Bu tarifi yaparken mixer kullanmayin.  Tahta kasik veya catal yeterli.  Fazla cirpildigi zaman kabarmayabilir.
  • Yumurta ile sekeri catal ile cirpin.
  • Diger malzemelerde teker teker tahta kasikla ile ekleyin.
  • En son muz, ceviz ve tarcini ekleyin ve birazcik son birkac kez karistirin
  • Yaglanmis ekmek kalibina dokulup 800 derecede 1 saat kadar pisirin.

5 comments:

  1. Pek lezzetli görünüyor maşallah. Muzlu somun denemeye değer gibi. Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  2. çok değişik ellerine sağlık
    sevgiler

    ReplyDelete
  3. elinize sağlık, çok leziz bir tarif.

    ReplyDelete
  4. ellerinize sağlık harika olmuş vede değişik sevgilerimle
    seval

    ReplyDelete