isteataturk.com

Saturday, December 1, 2012

BADEMLI KIVIRCIK LAHANA SALATASI


Kivircik Lahana ile yeni tanistim.  Dolayisi ile  faydalarini da yeni ogrendim.  Adeta bir vitamin kupu.  Icerisinde K, C, A, B12, demir, omega3 gibi faydalarini bildigimiz vitaminlerin disinda magnesyum, fosfor, potasyum ve kalsiyum gibi vucut icin gerekli maddeler var.  Ben bu zamana kadar nasil denememisim bilmem.  Her halde goruntusunun cok istah acici olmayisindandir.  Meger salatalar arasinda cok da populermis.  Internette o kadar cok degisik tarifleri varki.  Ben ilk denemem icin malzemeleri uygun gibi gorunen ve digerlerine nazaren biraz daha az karisim oldugundan bu tarifi sectim.  Bu tarif bir porsiyonluk.  Aileniz icin yapacaksaniz, ona gore cogaltabilisiniz.  Benim bugunki oglen yemegim oldu.  O kadar begedimki onumuzdeki 2 hafta oglen yemeklerimde kivircik lahana salata olmasina karar verdim.  Peki neden ozellikle 2 hafta diye sorarsaniz...Planim birazcik kilo vermek ki onumuzdeki Noel doneminde kurabiye, sarap ve guzel yemekleri yiyebileyim.  Boylece kilo dengemi ayni tutabileyim:-)  Bir baska sebebimde daha iddali olan salata tariflerini deneyebilmek.  Ornegin icerisinde kayisi ve barbunya fasulye olani cok ilginc.


2 su bardagi ince dogranmis kivircik lahana
1 veya 2 haslanmis yumurta
1 orta boy havuc rendelenmis
1/4 su bardagi kasar peyniri
1/3 su bardagi badem
Sosu:
Deniz tuzu
1/4 su bardagi zeytinyagi
3-4 corba kasigi kirmizi uzum sirkesi.
  • Kivircik lahanayi yikayip kurutun.  Ortadaki kalin damarlarini kesip cikartin ve ince kiyin
  • Havuc ve kasar peynirini rendenin kalin tarafi ile rendeleyin
  • Yumurtayi kati olarak haslayin, soyun ve ince olarak kesin.
  • Sosunu hazirlayin butun sos malzemelerini kullanarak hazirlayin.  Deniz tuzu biraz kalin oldugu icin eritmek icin biraz karistirmaniz gerekecek.
  • Lahana, havuc, peynir ve bademin 2/3 unu harmanlayin
  • En ust kismini yumurta, peynir, havuc ve bademin geri kalani ile susleyin
  • Servis yapmadan hemen once sosunu uzerine dokun
  • Kalorisi az ve sihhatli bir salata hazirladiginiz icin kendinizi tebrik ettikden sonra afiyetle yiyin :-) 
Kivircik Lahananin resmi:

18 comments:

  1. Görüntü harika, doyurucu... olsada yesek simdi :)

    ReplyDelete
  2. Haticecigim, hakikaten cok doyurucu. Tavsiye ediyorum.

    ReplyDelete
  3. Kale/kivircik lahana dimi??? Bende cok kullaniyorum son zamanlarda duyunca ne kadar yararli oldugunu, tadida cok guzel..ama ben o yumurtalari istiyorum:)) Kilo verde saraplara yer acilsin dimi seni gidi:)))

    ReplyDelete
  4. Sevgili Şule, salata hayatımın vazgeçilmezidir. Yaz ve kış mutlaka yerim. Her mevsimde, mevsimin var olanlarıyla yaparım salatamı. Örneğin kışın asla domates ve salatalık almam da yemem de.
    Kıvırcığı alıyorum kışın. Bu dediğin farklı bir kıvırcık gerçekten. Yıkaması çok zor. Sürekli kum çıkıyor. Çok iyi yıkamak gerekiyor. Buda tabii benim gibi mutfak işlerinden pek hoşlanmayan biri için çok zor. :)))
    Ellerine sağlık. Çok salata yerim ama bu tarifi bilmiyordum. Mutlaka deneyeceğim.
    Bu güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  5. akşamları salata yemek hoşuma gider işte bir tarif yaparım ben bunu eline sağlık canım

    ReplyDelete
  6. Emelcigim, oyle salata yemekle bitse su kilo verme meselesi hic problem olmayacak ama bir de leblebi, fistik gibi seyleri de birakmak gerekiyor ki o da benim icin cok zor biliyorsun ama denemeye deger. Tabiiki saraplara yer acilmasi gerekiyor :-)

    ReplyDelete
  7. Heyyficigim, bu kivircik lahana normal yuvarlak kivircik lahanadan daha degisik. Resmini tarifin en sonuna ekledim. Kivircik marul gibi oldugundan yikamasi cok kolay. Salata severler icin cok saglikli ve guzel. Tavsiye ediyorum.

    ReplyDelete
  8. Kardelencigim, evde benden baskasi olmasa benim her aksam yemegim sadece salata olurdu herhalde. Bende o kadar severim salatayi.

    ReplyDelete
  9. Harika bir salata ellerine sağlık canım sevgiler...

    ReplyDelete
  10. salata harika görünüyor ellerine sağlık
    sevgiler

    ReplyDelete
  11. Tarif harikada bu lahana olayını anlamadım. Kıvırcık salata değil mi o? Ama bademiyle, peyniriyle gerçekten nefis. Ne olacak benim halim bilmiyorum salataya bile imreniyorum. :)) Çok şanslı bir hafta geçirmeniz dileğimle.

    ReplyDelete
  12. Cafe Portakal ve Deryacigim. Tesekkurler ziyaretiniz icin. Yine beklerim. Sevgiler

    ReplyDelete
  13. Ilhan bey, kivircik lahana sozlukden tercume (yani yanlisda olabilir ama ben daha evvel hic gormemistim). Ingilizcesi "Kale". Ayni lahana tadinda ama marul gibi yaprak yaprak. Bir dahaki Turkiye seyahatimde sorarim bizimkilere. Ziyaretiniz icin tesekkurler. Yine beklerim. Iyi haftalar.

    ReplyDelete
  14. Sirke mideme dokunduğu için sosunu değiştirerek hemen yapmak istiyorum. Paylaşımınız için teşekkürler, ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  15. Tam bana göre bu:)))Şule'ciğim salatalara hayranım, hem lezzetli, hem hafif, hem sağlıklı, hem de içinde et yok:)))yumurta dilimlemişsin ya oh protein işte mis gibi:))ben de piyaz yaparım, üzerine böyle yumurta dilimi, maydanoz vs. turşuyla ay şimdi bunu gördüm canım piyaz çekti manyağım yaa:)))))
    eline koluna sağlık canım
    afiyet bal olsun:)
    sevgiler

    ReplyDelete
  16. Merhabalar,

    Güzel bir salata, badem de çeşnisi olmuş, hani salataya nasıl zeytin konuyorsa, bir de bademle denemekte fayda vardır diyorum. Elinize ve emeğinize sağlık.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  17. Türkiye'de kale nereden bulabilirim?! Delircem, hiç bir yerde yok. Çok özledim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helin guldurdun beni. Bilmem valla. Gel Kanadaya burada cok :-)

      Delete