isteataturk.com

Saturday, December 15, 2012

EKMEK ICI YUMURTA

Ben hicbir zaman iyi bir ev hanimi olamadim.  Bu yasa geldikden sonra, hicbir zaman olamayacagimi da kabullendim.  Annesine bak kizini al derler ya.  Esim bu lafi dinleyip evlense idi benimle mutlaka buyuk hayal kirikligina ugrardi :-)  Cunki rahmetli annecigim benim tam tersim olarak harika bir ev hanimi idi.  Ev derleyip toparlamak, temizlik, camir, bulasik hic sevmedigim seylerdir.  Allaha sukur ki esim ev islerinde bana buyuk yardimci.  Camasir ve bulasik makinasini icat edenlere her gun duaciyim:-) Ev hanimligi konusunda tek sevdigim sey yemek pisirmek ve yedirmek.  Gecen gun kizlarin okullari tatilde oldugu icin onlar evde idi, bende izinliydim. Onlara guzel bir kahvalti hazirladim.  Bu resimlerde o gunden.  Ayni gun aksam yemegi hazirlarken, kullandigim sebzeleri yikayip, soyup onlara ikram ettim (onlarin kucukluklerinden kalmis bir huy benim icin cunki o zamanlar sebzeyi zor yerlerdi).  Ben mutfaga dondugumde kendi aralarindaki konusmalarina mutfakdan kulak misafiri oldum.  "Annemin elinden neden tatli geliyor su sebzeler acaba?", "Hic sevmediklerimi dahi annem verince sevmesemde yemeden yapamiyorum", "annemin evde oldugu gunleri cok seviyorum" diyorlardi.  Ne kadar mutlu oldum onlari dinlerken anlatamam.  Anne ve baba olmak iste boyle birsey demekki.  Bu kadar sorumluluk hem evde, hem ofisde, vede dunya dertleri, onlarin birkac ufacik sozleri ile unutulup bizi  mutlu ediyor!  Masamiz aslinda oyle detayli degil.  Peynir ve recel, patates kroket, sosis, domates ve salatalik, crossant, portakal suyu, ve de burada tarifini yazacagim peynirli ve yumurtali ekmekler.  Benim ekmeklerim biraz derin oldugu icin gorunumu istedigim kadar guzel olmadi.  Bir dahaki sefere biraz daha tecrubeli olacagimdan goz kararimin daha iyi olacagini dusunuyorum.

 
Hamburger ekmegi veya bos pogaca
Kasar peyniri
Yumurta
Tuz, karabiber
  • Firininizi 180 dereceye isitin
  • Hamburger ekmegi veya bos pogacanin icini biraz oyun
  • Taban kismina 1 dilim kasar peyniri kesip yerlestirin
  • 1 Yumurtayi peynirin uzerine kirin
  • Yumurtalarin beyazlari pisirinceye kadar firinda pisirin (20 dakika kadar). 
  • Tuz ve karabiber serpip servis yapin

14 comments:

  1. Kendine haksizlık etme bence...Hem anne, hem iş kadını hemde evde çalışan biz kadınlar...Hepsine birden nasıl yetişelim...,Bu arada yumurtalı ekmeği beğendim.Kahvaltıya çağrılan misafirlere yapılablir.

    ReplyDelete
  2. Bence iyi bir anne olmak, iyi bir ev hanımı olmaktan çok daha kıymetli. Çok şanslısınız. Kızlarınızla hep mutlu bir hayat dilerim.
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Fatoscugum, hakikikaten calisinca her seye yetismek cok zor. Calisma saatlerinin disindaki yolda gecen zaman yokmu. Benim icin 2 veya 3 saat ofise gidis gelis. Moral verdigin icin tesekkurler.

    ReplyDelete
  4. Cadi Sule:( Ellerine saglik, nefis bir kahvalti masasi, daha ne olsun yok yok, bizler icin boyle masa kurulmasi bile sans:))) Pazar gunun keyifli gecssin..

    ReplyDelete
  5. Heyyficigim, kizlarim konusunda hakikaten sansliyim. Iyi temennilerin icin cok tesekkurler. Yeni sene doneminde mutluluk benimde herkes (bilhassa blog arkadaslarim) icin. Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. Emelcigim, cadidan cadiya fark var tabiiki. Ben tatli olanlardanim:-) Ne istegin varsa soyle sihirli deynegimle yapivereyim :( Sana da keyifli pazarlar!!

    ReplyDelete
  7. Benim çocuklarımda izinli olduğum günleri çok severlerdi. Çünkü onlar için çok özel şeyler yapardım. Ellerinize sağlık, bu günlerin kıymetini bilin çok çabuk büyüyorlar..

    ReplyDelete
  8. Haklisin Nilguncugum. Zaman hakikaten cok cabuk geciyor. Cok tesekkurler ziyaretin icin.

    ReplyDelete
  9. Sevgili şule valla ben kahvaltına bayıldım ve mutfağına konuk olarak geldim bile.Ellerine sağlık...

    ReplyDelete
  10. Gerçekten çalışan bir anne olarak haksızlık bu, kızlarınız fazlasıyla memnun olduğuna göre hemde çok iyi bir annesin canım. Blogundanda belli ve ben zaten marifetlerini biliyorum.. Herşey çok güzel...

    ReplyDelete
  11. Mehtapcigim. Her zaman beklerim. Tesekkurler

    ReplyDelete
  12. Feraycigim, Cok tesekkurler. Yine beklerim

    ReplyDelete
  13. Ben de kendimi yemek konusunda iyi bulmam. Açıkçası fazla da üzerine düşmediğim bir alan. Pasta hariç tabii, o bir tutku.Kızımı ise tüm sebzeleri çiğ tüketmeye alıştırdım, büyük rahatlık. Kahvaltı en sevdiğim öğündür özellikle güzel bir sofrada aileyle olmak ayrı bir zevk. Ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  14. hepsi de çok güzel gözüküyorlar Şule'ciğim, eline sağlık, ben de senin tersine ev işleri seviyorum (böyle bütün gün yer sileyim,cam sileyim, tülleri makineye atayım)yemeği birisi yapsın, bulaşığı da başkası yıkasın..:))))temizlik hiç zoruma gitmiyor ama yemek gidiyor:(((
    afiyet bal olsun canım
    sevgiler

    ReplyDelete