150 gr dana kuşbaşı et
2 su bardagi bulgur
4 bardak su
2 orta boy sogan
2 domates
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
2 yesil biber
3 corba kasigi sivi yag
tuz, kirmizi biber, karabiber
- Oncelikle malzemelerinizi hazirlayin. Sogani robottan gecirin veya rendeleyin. Biberi yikayip ince kiyin. Domatesleri yikayip rendeleyin veya robottan gecirin.
- Tencereye siviyagi ve sogani ekleyip biraz kavurun
- Kusbasi eti ekleyip onlari da biraz kavurun (rengi degisinceye kadar). Tencerenizin kapagini kapatin. Isiyi yariya indirip etler suyunu cekinceye kadar pisirin.
- Domates ve biberleri ilave edin ve guzelce harmanlayin
- Suyu ekleyin ve kaynamasini bekleyin. Bulgur pilavinin suyunu ayarlamak onemli. Bazi bulgura 4 bardak su fazla geliyor onun icin ben genelde 3 bardak su ile baslayip yaninda kaynar suyu hazir bulunduruyorum ve sonradan ekliyorum.
- Kaynayan suya Bulguru ekleyin ve karistirin. Suyun bulguru birkac santim gececek kadar olmasi gerekiyor.
- Isiyi aza dururun ve bulgur suyunu cekene kadar pisirin. Eger bulgurunuz sert ise biraz daha su ekleyip yumusayincaya kadar pisirmeye devam edin.
- Altini kapattikdan sonra 15 dakika dinlendirin
No comments:
Post a Comment