Sunday, August 8, 2010

YALANCI KESKUL

Yumurtasiz, yagsiz ve hafif..  Her mevsimlik bir tatli


3 su bardagi sut (750 ml.)
1/2 su bardagi (120 gr.) seker
2 corba kasigi (5 gr) rendelenmis hindistan cevizi
1/3 su bardagi (35 gr) pirinc unu
1/3 su bardagindan biraz az (25 gr) dovulmus badem--yani badem unu
1 package vanilya sekeri
Decorations: uzerine tarcin ve dovulmus hindistan cevizi
  • Sut, seker ve princ ununu karistirip sivi haline getirin
  • Orta hararetli isida pisirin.  Biraz sivi kalmasi gerekiyor cunku beklerken katilasiyor
  • Indirmeden evvel vanilyayi ekleyin
  • Cuplara koyup uzerini plastic ile kaplayin (ust tabakasi yumusak kalmasi icin)
  • Buz dolabinda birkac saat beklettikden sonra uzerine tarcin ve ogutulmus hindistan cevizi ile susleyip servis yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment