Monday, August 2, 2010

VISNE RECELI

Bugun internet sitelerinde tarifleri gezinirken Visne receli tarifine rastladim. Ben de ondan esinlenerek kendi Visne receli tarifimi yazmaya karar verdim.  Bu tarif benim Babannem tarafindan ve de onun babannesi tarafindan elden ele gecen bir tarif.  Ilginc tarafi ocakda az pisip, gunesde pisiyor olmasi.  Kizlarim da cok sever.  Halam her Turkiyeye gidecegimiz zaman hazirlar.  Ama tabiiki en guzel tarafi Bodrumda denize karsi ozledigimiz aile fertleri ile gule oynaya oturdugumuz kahvalti sofrasinda taze ekmekle yenilmesi.

1 kg visne
1 kg seker
1/2 tatli kasigi tereyagi
  • Visneler yikanir ve cekirdekleri cikartilir. Sekerin yarisi visnelerin uzerine bir aksam evvelinden dokulur. O iyice sulanmasina sebep olur.
  • Ertesi gun geri kalan seker de visnelerin uzerine dokulur ve icerisine 1/2 cay kasigi tereyagi eklenir (bu onun kaynarken kopurmesini onlemek icin). Biraz kaynadikdan sonra visneler cikartilir (diri kalmasi icin). Sekerli su kisik ateste kaynamaya devam edilir. Inmesine yakin visneler tekrar eklenir ve 5 dakika daha kaynatilir. Butun kaynama olayi basindan sonuna kadar yarim saati gecmemelidir.
  • Recel kavanoza koyulur ve uzerine tulbent baglanip sicak guneste birkac gun bekletilir.

No comments:

Post a Comment